خانه / گیلان / غذاهای محلی گیلان

غذاهای محلی گیلان

اقلیم مساعد ، زمینه کشت و تولید انواع محصولات زراعی و دامی را در استان گیلان فراهم آورده است. از این رو و با توجه به مواد اولیه متنوع و تازه ، غذاهای محلی خوش طعم و متنوعی در روستاها و شهر های گیلان طبخ می شود و در اکثر رستوران های استان نیز به علاقه مندان غذاهای محلی ارائه می شود. از معروف ترین و اصیل ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

باقالاقاتق

این غذا با استفاده از نوعی باقالای بومی گیلان ، سیر ، شوید و تخم مرغ تهیه می شود و در دسته خورشت ها و خوراک ها قرار دارد. پس از پخت باقالاها ، تخم مرغ به غذا اضافه می شود و پس از چند دقیقه ، غذای محلی خوش طعمی آماده مصرف است.

میرزاقاسمی

زنان خوش ذوق گیلانی با استفاده از بادمجان کباب شده و پوست گرفته و مقداری تخم مرغ ، سیر ، گوجه فرنگی و ادویه جات ، غذای خوش طعمی به نام میرزاقاسمی می پزند که در سرتاسر سواحل شمال ایران رایج است و طرفداران بسیاری دارد.

ترشه تره

در تهیه این خورشت از انواع سبزی های معطر و بومی و برنج ، تخم مرغ ، آبغوره و ادویه جات استفاده می شود.

سیاه قاتق

سیاه قاتق همان فسنجان است که در تهیه آن از رب انار و آلوچه استفاده می شود و برای تیره شدن رنگ خورشت ، قطعه آهنی را در طول مدت پخت به غذا اضافه می کنند و در هنگام سرو غذا ، ان را از خورشت خارج می کنند.

درباره ی بهامین سهرابی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *